11 Ağustos 2009 Salı

Camialtı'nda İlk Gün

10 Ağustos Pazartesi Camialtı Tersanesi'nde staja başladım. İlk gün biraz heyecanlıydı tabi, ne olacağını bilmeden hiç bilmediğim bir yere gidiyordum. sabah 8.00'de arkadaşlarla Taksim'de buluşup Hasköy otobüsüne bindik. Daha nerede ineceğimizi bile bilmiyorduk. Tersaneden 1 durak sonra indik ve girişi bulmak için biraz çabaladık ve sonunda bulduk. Yaklaşık 1 saatlik bir bekleyişten sonra evraklarımızı teslim ettik ve staj hakkında Cahit Yıldız tarafından kısa bir brifing verildi.
İlk gün tersaneyi gezdik. Atölyelerde ve avlularda dolaştık. Özellikle torna atölyesinde bulunan tüm tezgahlar oradaki usta tarafından detaylı olarak anlatıldı. Ardından karaya çekilmiş olan küçük bir römorkörün yanında gemi elemanları hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı. Son olarak da kızakların bulunduğu kısmı gezdik ve kızaklar hakkında bilgi aldık. Daha sonra ilk gün olduğu için erken paydos edildi.
Bu arada söylemeden edemeyeceğim, staj koordinatörümüz Cahit Yıldız oldukça esprili biri. Konuşmaları oldukça rahat ve doğal. Ona da buradan teşekkür ediyorum bizimle ilgilendiği için.

1 yorum: